„Zapraszamy na wspaniałą podróż kulinarną do restauracji Dworu Dwikozy”

Restauracja Dworu Dwikozy to idealne miejsce na wyśmienitą ucztę dla zmysłów.

Nasz zespół kucharzy: Kamil Pindych, Agnieszka Wręczycka i Sławomir Teter specjalnie dla Państwa przygotuje znakomite dania kuchni polskiej i międzynarodowej, na bazie wyłącznie naturalnych składników, z dodatkiem najlepszych przypraw.

Restauracja należy do sieci ŚWIĘTOKRZYSKIEGO DZIEDZICTWA KULINARNEGO.

 

dziedzictwo

Przystawki

10 PLN Matias holenderski z cebulką w pomidorach

12 PLN Roladki z grillowanego bakłażana z serem mozzarella i świeżymi ziołami  

20 PLN Carpaccio z polędwicy

23 PLN Krewetki w sosie śmietanowym na ostro 

23 PLN Tatar z polędwicy z kaparami




 

Sałatki

14 PLN Sałatka z gęsią wątróbką na sałacie rzymskiej z sosem żurawinowym

15 PLN Sałatka z rukoli i roszponki podana z rumianymi warzywami strączkowymi w orientalnym sosie pomidorowym

16 PLN Kruche sałaty z awokado  z grillowanym kurczakiem i bekonem w serowym koszyczku muśnięte sosem musztardowym

Zupy

9 PLN Kremowa zupa serowa z fagottini nadziewanymi gruszką

9 PLN Świętokrzyski żur z jajkiem i kiełbasą

9 PLN Krem z kukurydzy skropiony oliwą z dodatkiem świeżych ziół prowansalskich podany z paluchem drożdżowym

10 PLN Barszcz czerwony z sakiewkami mięsnymi

Dania Główne

14 PLN Pierogi z gęsiną i żurawiną

18 PLN Tarta z warzywami zapiekana z mozzarellą

19 PLN Placek ziemniaczany z gulaszem wieprzowym i buraczkami

22 PLN Karczek z dzika duszony z trawą żubrową w towarzystwie sosu z polskich prawdziwków

22 PLN Polędwiczka wieprzowa z zieloną kruszonką

22 PLN Filet z kaczki z sosem wiśniowo-jabłkowym

24 PLN Noga z gęsi na puree z salsefii

26 PLN Policzki wieprzowe z rozmarynem podane na puree z pasternaku i espumą chrzanową

60 PLN rib-eye stek





Ryby i Makarony

14 PLN Spaghetti ze smażonym na oliwie bakłażanem z serem mozzarella w sosie pomidorowym

17 PLN Muszle w sosie śmietanowym z kurczakiem i brokułem

17 PLN Domowe pappardelle ze szpinakiem i szynką dojrzewającą

24 PLN Filet z łososia na szpinaku z sosem szafranowym

  7PLN /100g  Pstrąg na gorącej patelni



Desery

12 PLN Dworska szarlotka podana z kremem angielskim

12 PLN Mus z migdałów wiedeńskich

12 PLN Tarta mascarpone z borówkami

14 PLN Kompozycja gorących owoców pod kruszonką i gałką lodów waniliowych

14 PLN Suflet czekoladowy z kremem angielskim i konfiturą z malin

14 PLN Owocowy puchar lodowy

14 PLN Bakaliowy puchar lodowy

15 PLN Lody smażone na malinach

11 PLN Deser lodowy dla dzieci Pszczółka lub Pajacyk

@textColor
@lightBgColor
@midBgColor
@darkBgColor
@baseColor
@brandPrimary
@brandSuccess